4 dingen die je eerst moet doen als je Pokémon Go gaat spelen

Je bent heel enthousiast over Pokémon Go en kunt niet wachten tot je ook kunt beginnen met spelen. Natuurlijk wil je een goede start maken met je Pokémon. Er zijn een aantal dingen die je eerst kunt doen, voordat je echt gaat beginnen om de beste Pokémontrainer te worden. Wij leggen je in vijf stappen uit wat je moet doen aan het begin van het Pokémon Go spel.

1. Schakel batterijbesparing in

Pokémon zuigt de accu van je telefoon leeg. Schakel daarom eerst batterijbesparing in van zowel je telefoon als van de app. Dit kun je aanpassen onder de instellingen van je telefoon en van de applicatie. Als je de laatste instelt, zal de game automatisch aanpassingen doen om batterij te besparen, zodat je nog wel meldingen krijgt als er Pokémon of Pokéstops in de buurt zijn. Als je echt de weg op gaat om Pokémon te vinden, zorg dan dat je een volle batterij hebt. Neem eventueel zelfs een powerbank mee om je telefoon ondertussen op te kunnen laden.

2. Bezoek de Pokéstops bij jou in de buurt

Bekijk op de map waar de dichtstbijzijnde Pokéstops zijn. Deze worden op de kaart aangegeven met blauwe icoontjes en bevinden zich meestal op herkenbare plekken. Dit zijn plekken zoals belangrijke gebouwen, sculpturen of andere belangrijke plaatsen. Als je in een afgelegen gebied woont, overweeg dan om een tripje te maken naar een winkelcentrum of park en hier een Pokéstop te bezoeken. Kom zo dicht mogelijk in de buurt van de Pokéstop en veeg met je vinger (op het scherm) over de cirkel. Je zal dan gratis items krijgen, zoals Pokéballs, drankjes en eieren.

3. Spoor Pokémon op door middel van de kaart

Door middel van icoontjes laat het spel je zien welke Pokémon zich dicht bij jou in de buurt bevinden. Deze verschijnen in de onderste rechterhoek van de applicatie. De Pokémon die je nog niet hebt gevangen, zijn weergegeven door middel van een soort schaduw. Handig hierbij is om de vormen/silhouetten van de Pokémon te kennen. Zoek deze desnoods op. Het aantal voetstapjes onder de Pokémon geven de afstand weer. Eén voetstapje betekent dichtbij, twee iets verder weg, enzovoort. Er kunnen maximaal drie voetstapjes verschijnen. Hierdoor krijg je een idee welke Pokémon beschikbaar zijn om aan je collectie toegevoegd te kunnen worden. Aandachtspuntje: onlangs is er een bug verschenen en zijn de voetstapjes tijdelijk uitgeschakeld. Controleer daarom even (online) of deze functie het alweer doet.

4. Voordat je nieuwe gaat vangen: doe je dubbele Pokémon weg

Als je een Pokémon hebt gevangen, heb je de optie om ze weg te ‘geven’ aan Professor Willow. Dit levert je Pokémon Candy op, welke je kunt gebruiken om je andere Pokémon te laten evolueren of om meer Combat Points (CP) te krijgen. Maak eerst ruimte en doe de Pokémon die je dubbel hebt weg. Let er dan wel even op dat je de sterkste Pokémon in je bezit houdt. Vergelijk de Pokémon en bekijk welke de hoogste CP heeft, welke meer weegt en welke aanvallen ze hebben. Doe uiteindelijk de zwakste Pokémon weg. Hierbij komen we tevens bij de laatste en vijfde tip: personaliseer je Pokémon door ze een eigen naam te geven. Open hiervoor je Pokémon index. Klik op een Pokémon en geef het vervolgens een naam die je leuk vindt. Zo kun jij de Pokémon die jij in je bezit hebt, uit elkaar houden.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..