App guide

App-guide
Vragen over Pokémon go? De app guide van Poképedia.nl helpt jou verder!

Registreren bij Pokémon go

Met het spel Pokémon moet je de straat op om alle 150 soorten Pokémon te kunnen vangen. Voordat je kan beginnen met spelen van het spel Pokémon Go, zal je eerst de app moeten downloaden en een account moeten aanmaken. Wij leggen je uit hoe je het spel kan installeren op je smartphone, een account kunt aanmaken en vervolgens kunt beginnen met spelen.

Aanmaken van een account

Eerst zal je Pokémon Go moeten downloaden. Dit doe je door je de appstore van je telefoon te gaan. Tik hier Pokémon Go in en vervolgens op installeren. De applicatie wordt nu geïnstalleerd op je telefoon. Om een account aan te kunnen maken in Pokémon Go, heb je een Google-account nodig. Houd er rekening mee dat de ontwikkelaar van het spel dan toegang heeft tot al je gegevens. Indien jij nog geen Google-account hebt of je privacy wilt waarborgen, is het raadzaam om een nieuw Google-account aan te maken. De ontwikkelaar heeft dan geen toegang tot al je persoonlijke gegevens. Het is ook mogelijk om je aan te melden met een Pokémon trainer clubaccount. Echter, gaat het aanmelden hiermee – in verband met drukte – vaak moeizaam.

Beginnen met spelen

Wanneer je de applicatie hebt geïnstalleerd, vul jij de gegevens van je Google-account in en krijg je toegang tot de app. Vervolgens kies je een nickname en een karakter uit. Je hebt de keuze uit een mannelijk of vrouwelijk karakter. Hierbij kun je de haarkleur, de kleur van de ogen en de kleding van je karakter uitkiezen.

Naam wijzigen Pokémon Go

pokemon-go-naamVoordat je kunt beginnen met het spelen van Pokémon Go, moet jij eerst een account aanmaken. Vervolgens geef jij een – nog niet bestaande – nickname in en kies jij een karakter uit. Het kan zijn dat je later in het spel spijt hebt gekregen van je nickname omdat deze heel raar is of omdat deze teveel lijkt op je echte naam en je liever anoniem wilt spelen. Hoe kun je vervolgens je nickname in het spel wijzigen? Is dit wel mogelijk?

Aanvragen van een nieuwe nickname

Helaas is het wijzigen van je nickname nog niet zo gemakkelijk. Hiervoor zal je contact op moeten nemen met de ontwikkelaar van de applicatie: Niantic. Hier moet echter wel een geldige reden voor zijn, bijvoorbeeld als jij je echte naam hebt gebruikt. Houd er wel rekening mee dat een aanvraag heel erg lang (weken) kan duren voordat deze in behandeling is genomen en voltooid is. Het kan dus ook zijn dat je aanvraag helemaal niet wordt behandeld. De ontwikkelaars hebben het met alle bugs en aanvragen al druk genoeg. Op de website van Niantic kun je een aanvraag doen door ‘submit a request’.

Wachtwoord of email vergeten Pokémon Go

Om gebruiken van Pokémon zal jij je moeten registreren. Het kan zijn dat de applicatie even niet meer goed werkt of vastloopt. In een dergelijk geval is het even handig om uit te loggen en opnieuw in te loggen. Maar het kan zijn dat jij je wachtwoord of e-mailadres bent vergeten, waardoor je niet meer in kunt loggen bij Pokémon Go. Wat kun je doen als jij je wachtwoord of e-mail niet meer weet?

Bij registratie met een Pokémon club account

Indien jij je hebt geregistreerd met een Pokémon club account en het wachtwoord hiervan bent vergeten, zal jij je moeten wenden tot de Pokémon club. Ga naar de volgende link: https://club.pokemon.com/us/pokemon-trainer-club/forgot-password. Hier kun jij je gegevens invullen (ik hoop dat jij je nickname en e-mailadres nog wel weet). En de Pokémon club zal je instructies sturen over hoe jij je wachtwoord kunt resetten.

Bij registratie met een Google-account

Indien je hebt ingelogd met je Google-account, zal jij je moeten wenden tot Google. Weet jij je e-mailadres en wachtwoord helemaal niet meer? Dan zal je toch echt een nieuw account aan moeten maken om weer Pokémon Go te kunnen spelen. Typ op Google in ‘wachtwoord vergeten Google-account’ en er zullen pagina’s tevoorschijn komen waar jij je wachtwoord opnieuw kan instellen. Klik deze aan en volg de instructies op het scherm.

Dataverbruik Pokémon go

Pokemon-go-dataverbruik

Om Pokémon Go echt goed te kunnen spelen heb je internet nodig. Hiervoor heb je een goede (4G) verbinding nodig, wifibereik heb je namelijk lang niet overal. Als je geen abonnement hebt met internet, dan kun je Pokémon Go niet helemaal ervaren zoals het bedoeld is. Algemeen bekend is dat het spelen van Pokémon Go je telefoon in no time leeg trekt. Maar hoeveel MB’s verbruikt het spel nou eigenlijk?

Een uur Pokémon Go kost je 10 MB

Je hoeft dus niet helemaal niet bang te zijn dat je databundel snel op is. Deze kun je gerust gebruiken. Een gemiddelde speler speelt Pokémon Go dagelijks een half uur per dag. Dit betekent dat dit je ongeveer 5 MB per dag kost. Het spel verbruikt namelijk ongeveer 10 MB bij een uur actief spelen. Voor de meeste internetbundels zal dit geen probleem vormen en ook met een kleine bundel is het dus mogelijk om Pokémon te spelen. Houd er wel rekening mee dat je wel kans hebt dat je telefoon ondertussen al leeg is. De hele dag door Pokémon Go actief spelen? Dan heb je wel kans dat je over je internet bundel heen gaat.

Klik hier om databundels te vergelijken

Batterijverbruik Pokémon Go

batterij tips pokemon go

Sinds je het spel Pokémon Go speelt, is je telefoon heel snel leeg. Hoe kan dat? Deze applicatie vergt namelijk heel veel van je batterij. Dit is ook niet heel raar, omdat de applicatie vrij groot is. Tijdens het gebruik van de zogenoemde Augmented Reality wordt de camera ingeschakeld. Daarnaast is je telefoon constant gps (downloaden en verversen van kaarten via Google Maps) en een dataverbinding nodig. Dit vraagt heel veel van je telefoon. Een tip hierbij is om kaarten van Google Maps te downloaden, zodat deze offline gebruikt kunnen worden. Een andere tip is om de Augmented Reality uit te schakelen tijdens het spelen.

Hoe zorg je voor meer batterij?

Sinds Pokémon Go in de app store verkrijgbaar is, worden ze veel meer verkocht: de powerbank. Dit is een soort externe accu die je aan je telefoon kunt koppelen, zodat je overal je telefoon op kunt laden. Hoe lang je met een powerbank kunt doen, is afhankelijk van de powerbank die je koopt. Kijk of vraag hier even naar bij je aankoop. Zorg ervoor dat je een kleine Powerbank koopt die gemakkelijk in je broekzak past. Het zal toch zonde zijn als je telefoon uitvalt nét op het moment dat jij die zeldzame Pokémon wilt vangen?

Pokémon go loopt vast

Het spel Pokémon Go laat hier en daar nog wat aantal steekjes vallen. Een veelvoorkomend probleem is dat de applicatie vastloopt. Een oorzaak hiervan kan een verbindingsprobleem zijn, maar het is ook mogelijk dat de servers overbelast worden. Oftewel: dat er te veel mensen in je omgeving Pokémon Go aan het spelen zijn en dat de server het niet aan kan. Indien het spel vastloopt, kun je het beste de applicatie afsluiten en weer opnieuw opstarten. Ga eventueel naar een andere locatie of kom terug op een ander tijdstip. Na het eten gaan er bijvoorbeeld veel mensen opzoek naar Pokémon.

Spel loopt vast tijdens het vangen van een Pokémon

Dit is ook een veel voorkomend probleem. Niets zo vervelend als de app vastloopt op het moment dat je net die ene Pokémon hebt gevangen. Reageert het spel niet meer na het gooien van een bal? Laad de app dan even open staan. Indien de Pokémon gevangen is, moet de applicatie deze informatie even verwerken. Er zal in de linkerbovenhoek een icoontje (Pokéball) verschijnen. Dit is een teken dat het spel aan het laden is. Als deze niet meer aan het laden is, kan je het spel opnieuw opstarten. Vervolgens kun je in je historie terugzien of je de Pokémon wel of niet gevangen hebt.

Augmented Reality stand

Augmented-reality-pokemon-go

De basis van het spel Pokémon Go is Augmented Reality. De letterlijke vertaling hiervan is ‘toegevoegde realiteit’. Dit is een stukje techniek, waarbij de wereld om je heen wordt gevuld met elementen uit de digitale wereld. In dit geval zijn dat Pokémon. Dit betekent dat de wereld om je heen op je telefoon wordt omgetoverd tot de Pokémon wereld. Er wordt – als het ware – een laag over de echte wereld heen gelegd. Augmented Reality is iets wat al jaren bestaat, maar door het gebruik van de smartphone kan het nu meer in gebruik genomen worden.

Hoe werkt het?

Het creëren van de Pokémon in de echte wereld wordt gedaan door middel van de camera van je telefoon. Jij ziet door je telefoon bijvoorbeeld de straat waar je woont en de Augmented Reality zorgt ervoor dat de Pokémon worden geprojecteerd in het scherm. Jouw smartphone heeft sensoren (gps), waardoor deze precies weet waar je bent, maar ook weet wat voor bewegingen je maakt. Kijk je de andere kant op? Dan zal de Pokémon op zijn plek blijven. Als je een Pokémon in beeld hebt, zal er rechtsboven in het scherm een knopje met ‘AR’ verschijnen. Hier kun je de Augmented Reality in- of uitschakelen.

 

Bugs in Pokémon Go

Pokémon Go is een game dat door heel veel mensen wereldwijd gespeeld wordt. De applicatie is nog vol in ontwikkeling en vertoond nog weleens problemen. Door overbelasting van de server of een door een slechte verbinding kan het zijn dat je applicatie vastloopt en niet helemaal naar behoren werkt. Wat zijn de meest voorkomende bugs in het spel Pokémon Go?

Meest voorkomende bugs

Deze ken je waarschijnlijk wel; de applicatie loopt vast. Dit kan zijn tijdens het spel, maar dit gebeurt ook vaak wanneer je net een Pokémon hebt gevangen. In de meeste gevallen is er sprake van een overbelasting van de server. Tevens kunnen er hierdoor problemen zijn met inloggen. Wanneer het spel vastloopt, zal je deze even opnieuw op moeten starten. Daarnaast is de functie van de ‘voetstapjes’ tijdelijk uitgeschakeld, om te voorkomen dat de server vastloopt.

Voetstapjes en camera

De voetstapjes blijven nu op drie staan, in plaats van 1, 2 of 3, afhankelijk van de afstand van de Pokémon. Daarnaast klagen veel gebruikers dat ze hun Pokémon niet kunnen vangen met de camera. Dit kan liggen aan je smartphone, deze moet beschikken over een zogenoemde bewegingsmeter, anders kan jouw telefoon de zogenoemde Augmented Reality niet realiseren.

 

Cheats in Pokémon Go

pokemon-go-cheats

Net zoals in alle andere spellen kun je ook in Pokémon Go gebruikmaken van cheats. Dit is een Engelse benaming voor valsspelen in (computer)spelletjes. Hierdoor heb jij een streepje voor ten opzichte van spelers die geen gebruik maken van cheats. Welke cheats zijn er voor Pokémon Go?

Officiële cheat: controle krijgen over de Pokémon Eevee

De evolutie van de Pokémon Eevee werd als mysterie ervaren. Nu is er een manier gevonden om deze Pokémon te laten evolueren. Je mag ook nog kiezen in welke Pokémon deze verandert. Er zijn namelijk verschillende varianten. Het enige wat je hoeft te doen, is Eevee de naam te geven die deze evoluties in de Pokémon serie ook hebben. Wanneer je Eevee de naam Sparky geeft, zal de Pokémon veranderen in een Jolteon. Bij de naam Pyro zal deze een Flareon worden en bij de naam Rainer zal Eevee in een Vaporeon evolueren.

Gps in verwarring brengen

Dit is een veelgebruikte techniek. Zet de gps op je telefoon uit en loop een stukje. Zet de gps vervolgens weer aan. De satelliet moet je nieuwe locatie zoeken, waardoor je poppetje in verwarring is. Deze rent het gebied door om uiteindelijk de plek te vinden waar je staat.

Een andere bekende techniek is de platenspeler of de ventilator. Deze wordt veel gebruikt bij het uitbroeden van een ei. Houd er rekening mee dat er wel risico’s zijn verbonden aan het gebruik van cheats. De ontwikkelaar van de applicatie is niet blij met mensen die valsspelen, je zal bijvoorbeeld verbannen kunnen worden. Sommige cheats – zoals het veranderen van je gps – kunnen gevaarlijk zijn voor je telefoon.

Pokéstop uitleg

Pokestop-uitleg

Heel handig zijn ze, die Pokéstops in het spel Pokémon Go. Het zijn speciale plekken waar je items kunt krijgen, zoals Pokéballs, Pokémon eieren, candy, stardust, revives en potions. In de meeste gevallen zal je Pokéballs krijgen. Zeker wanneer deze (bijna) op zijn is dit heel handig, anders moet je ze kopen via de shop. We leggen je uit hoe en waar je een Pokéstop kunt vinden en hoe je ze gebruikt.

Pokéstop locaties

Pokéstops zijn gepositioneerd op meerdere plekken in jouw buurt. Meestal zijn het herkenbare plekken, zoals monumenten, standbeelden, pleinen, kunstwerken of anders belangrijke plekken. Deze zijn op de kaart van het spel aangegeven door middel van een blauw ‘torentje’. Wanneer je dichterbij komt, verschijnt er een cirkel met een Pokéball erin. Klik erop en vervolgens kun je over de Pokéstops heen swipen. Er komen dan items tevoorschijn. Wanneer je de Pokéstop hebt gebruikt, zal deze paars kleuren. Als je na een tijd weer terugkomt, zal je deze dat de Pokéstops weer blauw is gekleurd. Je kunt deze opnieuw gebruiken en nieuwe items krijgen. Zit er een bij jou op de hoek? Dan heb je geluk, je kunt er gemakkelijk even langs lopen voor nieuwe Pokéballs.

Gym uitleg

pokemon-go-gym

Wanneer jij je opzoek bent naar nieuwe Pokémon, zal je ze regelmatig tegenkomen: de gyms. Op de kaart zie je een soort grote toren met een Pokémon er bovenin. Deze toren kan geel, rood of blauw zijn. Deze kleur geeft aan van welk team de gym op dat moment is. De gym kan je betreden vanaf level 5. Op het moment dat je deze level bereikt, mag je kiezen of je bij het gele (team Instinct), blauwe (team Mystic) of rode (team Valor) wilt horen.

Wat kun je met een gym?

Je kunt een gym betreden van je eigen team, maar ook die van je tegenstander. In de gym in de kleur van je eigen team kun jij een Pokémon plaatsen. Deze Pokémon helpt mee bij het verdedigen van de tegenstanders van een ander team. Deze proberen namelijk de gym te veroveren. Aan de andere kant aan jou de taak om nieuwe gyms te veroveren. Dit doe je door in gevecht te gaan met andere Pokémon in de gyms van een ander team. Loop naar de desbetreffende gym en tik erop. Begin vervolgens het gevecht door op de bokshandschoen (rechtsonder) te klikken. Kies zes Pokémon uit je collectie en begin het gevecht. Wanneer de Pokémon in de gym zijn verslagen, win jij en neemt jouw team de gym over.

Teams in Pokémon Go uitleg

pokemon-go-teams

Nadat je genoeg Pokémon hebt gevangen en uiteindelijk level vijf hebt bereikt, kun jij je eindelijk bij een team voegen. In het spel zijn er drie verschillende teams die samen strijden. Dit zijn Team Valor, team Mystic en team Intuition. Elk team heeft zijn eigen kleur, namelijk rood, blauw en geel. Het grappige is dat deze kleuren zijn afgeleid van de eerdere Pokémon spellen; Pokémon Red, Blue en Yellow. Ook hebben ze allemaal een soort eigen ‘geloof’ waar ze achter staan, waardoor Pokémon sterk worden. Team Valor is gericht op training, team Mystic op het evolueren en team Intuition op het uitbroeden van Pokémon. Elk team heeft een eigen mascotte, dit is een legendarische Pokémon. Dit zijn de Pokémon Moltres, Articuno en Zapdos.

Veroveren van gyms

Zodra jij een team hebt gekozen hoor je bij die groep Pokémon trainers. De leden van dit team zijn verspreid over de hele wereld. De teams werken samen om de meeste gyms te veroveren (door het gevecht aan te gaan) en zo het meest succesvol te worden. Naast dat je nieuwe gyms veroverd, moet je ook je eigen gyms beschermen. Als je eenmaal een team hebt gekozen, is het niet meer mogelijk om deze te veranderen. Welk team je kiest is overigens niet van invloed van de soort Pokémon die je in het spel tegenkomt. Kies het team waar jij graag bij wilt horen.

 

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go