Egg Hatching Guide

egg-hatching-pokepedi
In Pokémon go hebben de eieren een belangrijke rol. Op deze pagina geven we je een complete uitleg over de eggs.

Eggs in Pokémon go wat je moet weten

pokemon-egg-list

Een Egg in Pokémon Go is een extra manier om ervoor te zorgen dat je bepaalde Pokémons kan verkrijgen. Het werkt als een echt ei, je moet ervoor zorgen dat je Egg uitkomt en dan krijg je dus een Pokémon. Het broeden van een Egg noem je hatchen. Deze leuke extra manier van Pokémons verkrijgen werkt iets anders dan normaal en daarom is het goed om eens even te gaan kijken hoe het precies allemaal in zijn werk gaat. Het is in elk geval belangrijk dat je deze kans wel aangrijpt om nieuwe Pokémons te verkrijgen, want het is vrij simpel en daarnaast ook leuk. En zo hoef je weer minder op pad te gaan om speciale Pokémons te vinden. Daarnaast is het zo dat er vanuit Eggs al vrij zeldzame Pokémons zijn gekomen en dat wil jij natuurlijk ook.

Hoe werkt het hatchen van een Egg?

eggs-pokemon-goOm een Egg uit te broeden is het ten eerste nodig om Eggs te hebben. Je kunt deze vinden bij Pokéstops. Als je daar een Egg voorbij ziet komen, laat deze kans niet schieten en neem hem mee. Vervolgens moet je deze in een Egg Incubator stoppen. Dit is een soort broedmachine die vanaf het begin van het spel in je tas zit. Vervolgens ga je deze met je meedragen als er een Egg in zit. Er kan 1 Egg per keer in de Incubator. Je kunt wel extra Incubators kopen als je geld wil besteden aan het spel. Vervolgens staat er bij de Egg, als hij in de Incubator zit, hoe ver je moet lopen om de Egg te laten uitbroeden. En dat is eigenlijk alles wat je moet doen. Je telefoon houdt bij hoe ver je loopt (en ondertussen kan je mooi andere Pokémons zoeken en vangen) en als je het aantal kilometers hebt behaald, komt de Egg uit. Je moet 2, 5 of 10 kilometer lopen voor een Egg uitkomt. Uit een Egg van 2 kilometer komt logischerwijs een minder goede Pokémon dan uit één van 10 kilometer. Je krijgt voor het hatchen van een Egg ook XP en Candy.

 

 

Welke Pokémons krijg je bij welke Egg?

Het is daarnaast leuk om te weten welke Pokémons je krijgt bij het uitbroeden van welke Egg. Uit een 2 kilometer Egg kan je krijgen: Bulbasaur, Caterple, Charmander, Clefairy, Geodude, Jigglypuff, Magikarp, Pidgey, Pikachu, Rattatta, Spearow, Squirtle, Weedle en Zubat. Uit een 5 kilometer Egg krijg je: Abra, Bellsprout, Cubone, Diglett, Doduo, Drowzee, Ekans, Exeggcute, Farfetch’d, Gastly, Goldeen, Grimer, Growlithe, Horsea, Kangaskan, Krabby, Koffing, Lickitung, Machop, Magnemite, Mankey, Meowth, Nidoran, Oddish, Paras, Pollwag, Ponyta, Porygon, Psyduck, Rhyhorn, Sandshrew, Seel, Shellder, Slowpoke, Staryu, Tangela, Tauros, Tentacool, Venonat, Voltorb en Vulpix. Uit een 10 kilometer Egg krijg je: Aerodactyl, Chansey, Dratini, Eevee, Electabuzz, Hitmonchan, Hitmonlee, Jynx, Kabuto, Lapras, Magmar, Mr. Mime, Omanyte, Onlx, Pinsir, Scyther en Snorlax. Vergeet ook niet dat je uiteindelijk uit deze Pokémons ook weer andere Pokémon kan evolueren. Het is dus zeker de moeite waard om deze Pokémons te verkrijgen uit Eggs en het is dus een extra, dus je hoeft er niet ontzettend veel moeite in te stoppen. Als je van plan bent een tijdje te gaan wandelen, zet dan bijvoorbeeld een 10 kilometer Egg in de Incubator zodat je deze kan uitbroeden. Als je een klein ommetje gaat maken, kan je de 2 kilometer Egg in de Incubator zetten. Zo moet je slim nadenken over hoe je de Eggs gaat gebruiken.

 

Verder moet je goed kijken naar de batterij van je telefoon, aangezien dit snel kan gaan als je met de app aan gaat lopen. Een Powerbank is dus geen overbodige luxe om mee te nemen als je op pad gaat. Een uitgebroede Pokémon heeft daarnaast een aantal CP en dit hangt ook samen met het aantal kilometers waar deze bij hoort. De beste Pokémon om uit een Egg te krijgen is uiteraard Snorlax, maar ook Lapras is al een goede Pokémon met een hoge CP score. Als het om 5 kilometer gaat is Kangaskan goed om te krijgen, maar je hebt het helaas niet zelf in de hand. Als je dus van plan bent Pokémons te gaan zoeken, zet vooral een Egg in je Incubator. Op deze manier krijg je toch een extra Pokémon zonder heel veel moeite te doen om er een te vinden, te vangen en te bewaren. Eggs zijn voldoende verkrijgbaar bij Pokéstops en een Incubator heb je dus al in je basispakket.

Egg list Hoeveel KM per ei?

Tips voor eggs  hatching

Het klinkt misschien als veel moeite om zo ver te gaan lopen om een Egg uit te laten komen. Toch is het wel de moeite waard. De fanatieke spelers onder ons hebben uiteraard alweer een paar trucjes gevonden die ervoor zorgen dat je makkelijker op het aantal kilometers zit. Je zou misschien denken dat je prima met de auto of op de fiets kan gaan. Helaas heeft Pokémon Go daar iets op bedacht. Hij houdt namelijk bij hoe veel kilometer per uur je gaat. Op een fiets en zeker in een auto ga je al veel te snel en dan stopt het tellen van de kilometers in Pokémon Go. Je moet dus echt gaan lopen, wil je aan de kilometers komen.

Wil je toch echt graag binnen blijven? Dan is de enige oplossing om de snelheid van het lopen ergens op na te doen. Iemand heeft bedacht dat het werkt om je telefoon op een platenspeler te leggen. Deze draait rond met een aantal toeren per minuut en op deze manier registreert de app het als lopen. Het is dus heel slim om dit te doen, maar het is natuurlijk wel valsspelen. Daarnaast vind je binnen niet de Pokémons die je anders buiten gevonden zou hebben. Als je het spel dus een beetje eerlijk wil spelen, ga je gewoon naar buiten en op zoek naar Pokémons en hopelijk loop je dan zo veel kilometers dat je uiteindelijk een Egg uit kan laten broeden.

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go