Gym guide

Gym-guide-pokepedia

Gyms in Pokémon Go zijn te vinden rondom monumentale plekken zoals kerken en andere bezienswaardigheden. Per stad is op internet te vinden waar de Gyms zijn in welke stad. In een Gym kun je je Pokémon trainen, maar dat was aan de naam ook al wel te zien. Daarnaast kan je in een Gym een wedstrijd aan gaat met andere teams. In feite gaat het er in de Gym om dat je laat zien wat je kan als Pokémon trainer en dat je je Pokémons gebruikt die je zo lang hebt verzameld met Pokéballs. Niet iedereen hoeft dit te doen, sommige mensen vinden het prima om gewoon alle Pokémons te vangen. Anderen zijn liever echt bezig met het vechten van de Pokémons en strijden tegen andere teams.

 

2 Soorten Gym battles

In de gym kun je twee soorten battles aan gaan. Ten eerste kun je een gevecht voeren tegen een teamgenoot. Hiermee train je jezelf dus als het ware en hiermee maak je de Gym van jouw team sterker. Als je vecht tegen een ander team, dan is er een kans dat je verliest en daarmee wordt jouw Gym minder sterk. Je kunt een team kiezen en je hebt de keuze uit rood, geel of blauw. Team rood is Team Valor, met als leider Candela en de legendarische Pokémon Moltres die als het ware hun mascotte is. Team blauw is Team Mystic, met als leider Blanche en als legendarische Pokémon Articuno. Team geel is Team Instinct en hun leider is Spark. Hun legendarische Pokémon is Zapdos. Je moet dus kiezen in welk team je wil.

 

Hoe kan je gebruik maken van de Gym?

Ten eerste is het voor het gebruik van een Gym goed te beseffen dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Je moet in level 5 zitten voordat je de kans hebt om in een Gym te zitten. Dit is niet een moeilijke vereiste, aangezien je met een beetje moeite al snel in level 5 zit. Daarnaast moet je dus een team kiezen zoals boven beschreven staat. Daarna is het zaak dat je aan de slag gaat in een gym.

Om in een gym aan de slag te gaan moet je kijken welke Gyms er zijn en of deze bezet of neutraal zijn. Een neutrale gym is grijs van kleur en heeft nog de mogelijkheid om bezet te worden door een team. Een bezette gym heeft de kleur van het team dat er op dat moment in zit. Je kunt naar een gym toegaan van jouw team en daar trainen als je vecht tegen iemand van je eigen kleur. Als je naar een gym toegaat die een andere kleur heeft dan jouw teams kleur, dan vecht je dus tegen een ander team.

 

Gym levels

Een Gym heeft een bepaalde level. Dit level geeft aan hoe veel Pokémons te verwachten zijn in de gym. Dus level 1 laat zien dat er 1 Pokémon is om tegen te vechten. Je gaat vervolgens naar binnen als je wil gaan vechten. Je kunt zien tegen welke Pokémon je gaat vechten en wat de CP van deze Pokémon is. Je kunt de Gym op het moment dat je denkt niet tegen deze Pokémon te kunnen vechten verlaten, of toch gaan vechten. Een Gym zal, onafhankelijk van of jij wint of niet, Prestige punten verliezen. Als ze 0 Prestige meer hebben, dan kan je deze Gym overnemen voor jouw team. Denk dus ook over na om samen met een medespeler een gevecht aan te gaan. Dit kan door samen het gevecht te starten. Dan heb je grotere kans om te winnen en om de Gym te veroveren.

Gym battles

gym-battle-pokemon-go

Als je gaat vechten in de gym moet je om een aantal dingen denken. Je kunt zien hoe het staat met de gezondheid van beide Pokémons door te kijken naar de HP balk. Je kunt drie moves doen tijdens een gevecht en je kunt ook ontwijken, door op het touchscreen te tikken. Als je een aanval wil doen, kun je deze aantikken. Je moet vooral goed ontwijken en niet te veel snelle aanvallen doen. Je kunt beter nadenken wat je moet doen. Je kunt ook nog uit het gevecht weglopen en je kunt ook wisselen van Pokémon. Dit kan op het moment dat je bijvoorbeeld als vuur Pokémon tegen een water Pokémon strijdt. Dit heeft weinig zin, want een water Pokémon maakt een vuur Pokémon zo in. Denk hier dus ook over na tijdens het gevecht. Wacht verder rustig af tot het level van HP van de tegenstander begint terug te lopen. Dat is de beste manier om te winnen.

Gyms levelen en prestige points

prestige-points

Een Gym krijg je op een hoger level als je deze meer Prestige punten laat hebben. Dit doe je door tegen Pokémons van je eigen team te strijden. Een aantal Prestige punten leidt tot verhoging van het level van je Gym. Een ander voordeel van zo’n vriendschappelijk wedstrijd is dat beide Pokémons er beter en sterker van worden. Er zijn dus alleen maar voordelen aan strijden tegen iemand van je eigen team. Als iemand van een ander team dan je Gym bezoekt, dan moet je zorgen dat je goede Pokémons hebt staan die goed kunnen verdedigen. Je moet dus met je team samenwerken om te zorgen dat er altijd een goede verdedigende Pokémon staat die de Gym verdedigt op het moment dat er Pokémons van een ander team komen.

 

Als een ander team je Gym heeft gewonnen, is je Pokémon erg beschadigd. Dan moet je hem gezond maken met Revives of met Potions. Op deze manier ben je je Pokémon niet meteen kwijt, maar kan je hem later wel weer gebruiken. Een Gym kan alleen door een ander team gewonnen worden als alle Pokémons die in jouw Gym staan verslagen worden. Als je dus een gewonde Pokémon terugkrijgt, moet je goed kijken of je nog voldoende verdedigende Pokémons in je Gym hebt staan. Het is dus lastig of je bepaalde Pokémons inzet voor de verdediging of om nieuwe Gyms te veroveren.

 

 

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go