Hoe gooi je een Pokéball? (tips om de vangkans te vergroten)

pokeball gooien
Als je een Pokémon wil vangen, dan moet je naar deze Pokémons op zoek gaan. In de app kun je zien wat jouw omgeving is en waar Pokémons zitten. Als er geen Pokémons op de kaart te zien zijn, is het handig om te gaan rondlopen. Heb je eenmaal een Pokémon gezien? Dan moet je hem vangen, voor hij wegloopt. Er is natuurlijk niet één simpele manier om de Pokémon te vangen. Er zijn verschillende Pokémons en dus ook verschillende mogelijkheden om deze te vangen. Het is vooral belangrijk te beseffen dat je niet alleen één bal tot je beschikking hebt, maar ook bepaalde items in kan zetten om de vangkans te vergroten. Daarom is het belangrijk om snel te handelen als je eenmaal een Pokémon in beeld hebt.

Wat is de bedoeling?

Je wil natuurlijk zo veel mogelijk Pokémons vangen. Dit doe je met een Pokéball. Als je deze een keer gebruikt hebt, is deze ‘vol’. Het is dus belangrijk om heel snel en goed de Pokémon te vangen als je er een in beeld hebt. Je moet de Pokéball naar de Pokémon toegooien. Of dit lukt, hangt af van hoe wild de Pokémon is die je wil vangen en van jouw skills om een Pokéball te gooien. Als je een Pokémon in beeld hebt, raak je je Pokéball aan en hou je deze vast. Vervolgens zal je een ring om de Pokémon heen zien. Dit laat niet alleen zien waar je hem vangt als je hem gooit, maar ook heeft de ring een bepaalde kleur. Een groene ring laat zien dat het niet lastig zal worden om de Pokémon te vangen, een oranje ring laat zien dat het een beetje lastig zal zijn en een groene ring zal laten zien dat het extreem moeilijk is om de Pokémon te vangen. Je moet de Pokéball gaan gooien op het moment dat de ring het kleinst is om de Pokémon heen. Dan swipe je de Pokéball richting de Pokémon. Als het lukt, heb je de Pokémon gevangen. Je moet dan nog wel op je hoede zijn, want de Pokémon kan nog ontsnappen uit de Pokéball.

Hoe vergroot je de kans op het vangen van een Pokémon?

Je hebt items in de tas die ervoor zorgen dat de kans groter wordt dat je een Pokémon vangt. Een Razz Berry bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de Pokémon iets minder wild wordt. Ook speciale Pokéballs, zoals Great Balls, Ultra Balls en Master Balls vergroten de kans dat je een Pokémon vangt. Je kunt ook extra XP bonussen krijgen op basis van hoe je de Pokéball gooit en de grootte van de ring om de Pokémon heen. Hierdoor zou je sneller een Pokémon kunnen vangen de volgende keer. Je krijgt 10 XP als je de Pokéball laat ronddraaien voordat je hem loslaat. Je krijgt ook 10 XP als je de Pokéball in de ring gooit als de ring nog redelijk groot is. Dit noemen we een Nice Toss. Je krijgt 50 XP als je de Pokéball juist gooit op het moment dat de ring medium groot is. Dit noemen we een Great Toss. Een Excellent Toss levert 100 XP op en krijg je als je de Pokéball gooi op het moment dat de ring vrij klein is.

Tips en tricks

Uiteraard zijn er een aantal slimme trucjes die het bovenstaande vergemakkelijken. Zo staat de Pokémon die je wil gaan vangen aan het begin van de vangst altijd vrij dicht bij de camera. Door dan snel te reageren, kun je vrij snel de Pokémon vangen voordat de camera weg beweegt. Ook kan een Pokémon dus ontsnappen uit een Pokéball. Dan is het zaak om je camera een beetje te bewegen, omdat hij dan nog in de buurt is. Verder moet je niet in de war raken van de cirkel die de Pokémons sowieso al om zich heen hebben. Dit is een soort ovaal die ervoor zorgt dat Pokémons niet beschadigd worden door het gooien met de Pokéball. Dit noem je de Hitbox. De ring die jij gebruikt om een Pokémon te vangen zal altijd een kleur hebben en daarmee is hij dus te onderscheiden van de Hitbox.

Dus hoe vang je nu een Pokémon?

Heel simpel gezegd is het belangrijk om goed te gooien, om ervoor te zorgen dat de ring waarin je gaat gooien niet te groot, maar ook niet te klein is, om ervoor te zorgen dat je de juiste Pokéball gebruikt en dat je Razz Berries inzet waar nodig. Als je hem gevangen hebt is het belangrijk te beseffen dat hij nog kan ontsnappen. Kijk dan vooral om je heen om hem terug te vinden.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..