Hoe werkt de camera in Pokémon Go?

cameraPokémon Go is een zeer interactief spel, waarbij je met je smartphone verschillende locaties zal moeten bezoeken om zoveel mogelijk Pokémon te vinden. Door middel van een virtuele wereld op je smartphone kun jij allerlei Pokémon vangen. Om je heen zullen allerlei verschillende soorten Pokémon verschijnen. Dit wordt gerealiseerd door middel van de camera op je telefoon. In totaal zijn er 150 van deze beestjes die jij kunt vangen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk hiervan te vangen en vervolgens de beste Pokémontrainer te worden. Wist je dat je ook je gevonden Pokémon kunt vastleggen door middel van je camera? Dit kun je delen met al je vrienden. Hoe werkt het spel precies en wat is de functie van de camera in het spel?

Virtuele wereld en gebruik van de camera

oddish-strand

In Pokémon Go ben jij zelf de trainer. Beweeg jij? Dan zal je karakter en de wereld in de applicatie met je meebewegen. In de applicatie loop je dus – als het ware – in de echte wereld van Pokémon rond. Dit wordt gerealiseerd door middel van de zogenoemde Augmented Reality. Letterlijk gezien betekent het ‘verrijkte werkelijkheid’ Het is een staaltje technologie, die de echte- en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Alles om je heen wordt – door de Augmented reality techniek – op je telefoon omgetoverd tot de wereld van Pokémon. Om de Pokémonwereld te zien, wordt de camera van je telefoon ingeschakeld Door de populariteit van de app zal je veel een verscheidenheid aan mensen tegenkomen die met hun smartphone opzoek zijn naar Pokémon.

Pokémon vangen met je telefoon

Door rond te lopen zie je waar je bent en in het scherm zal een Pokémon verschijnen. Deze kun je vangen. De applicatie zal een trilsignaal geven als je bij een Pokémon in de buurt bent. Als je eenmaal in de buurt van een Pokémon bent, zal je deze moeten vinden. Dit doe je door de camera in de buurt van de Pokémon te richten. Wil jij de Pokémon vangen? Richt de camera van je telefoon dan op de Pokémon en maak een gooibeweging. Deze beweging geeft de beweging van het gooien van een Pokéball aan. De Pokémon zal in de Pokéball worden gevangen.

 

Maken van foto’s

Je bent vast al een aantal foto’s op social media tegengekomen van allerlei verschillende soorten Pokémon. Het leuke is namelijk ook dat je tijdens het spelen van het spel een foto kunt maken. Als de camerafunctie van de applicatie is ingeschakeld, dan wordt de Pokémon in scene gezet. Je moet de camera van je smartphone dan op de Pokémon richten. Leg het moment vast door middel van de camera (die zit in je tas). Dit kun je doen door op de ontspanknop in beeld te drukken. De foto wordt gemaakt en vervolgens opgeslagen op je telefoon. Het resultaat? Veel mensen die een foto van hun gevonden en gevangen Pokémon delen. Je kunt ook een foto maken tijdens andere momenten, bijvoorbeeld als je tegen een andere Pokémon aan het strijden bent. Door de foto te maken kun jij ook je vastgelegde kiekjes delen met al je vrienden, familie en andere kennissen op social media.

 

Batterijgebruik

Doordat het spel veelvuldig je camera gebruikt, zal je de batterij van je smartphone veel sneller leeglopen. Sowieso gebruikt de applicatie al meer batterij dan gewoonlijk. Om batterij te besparen is er de optie om de Augmented reality uit te schakelen. Zodra je een Pokémon hebt gevonden, komt er een optie in beeld om de camera uit te schakelen. Dit doe je door middel van de AR-schuif die rechtsboven in beeld verschijnt. De Pokémon zal nog gewoon in je beeld verschijnen, je hoeft je telefoon alleen niet meer op de Pokémon te richten. Hierdoor zal de accu van je telefoon een stuk minder snel leeg lopen. Tevens kan deze optie handig zijn wanneer je bijvoorbeeld niet op mensen wilt richten of niet in het openbaar de gooibeweging wilt maken. Wil jij toch verzekerd zijn dat jij het spel de hele dag door kunt spelen? Neem dan een extra lader of een powerbank mee.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..