Item guide

item-guide

Items zijn een belangrijk onderdeel in Pokémon go. Op deze pagina leggen wij van Poképedia.nl je alles uit wat je moet weten over de Pokémon go items.

Items in Pokémon go

In Pokémon go zijn er verschillende items beschikbaar. Deze zijn onmisbaar voor jou als Pokémon trainer. Per item geeft Poképedia.nl de informatie die jij moet weten voordat je op pad gaat.

Bag Upgrade

Bag upgradeAls Pokémontrainer kan je maar een bepaald aantal items houden. Dit soort items zijn bijvoorbeeld Pokéballs of Lucky Eggs. Het is daarom een idee om een Bag Upgrade te doen. Deze kan je kopen voor 200 Pokécoins. Dan kun je 50 meer items bewaren in je tas. Op dit moment kan deze capaciteit oplopen tot 500 items. Ook kun je met een Bag Upgrade ervoor zorgen dat je meer Pokémons kan dragen. Dit is een Pokémon Storage Upgrade. Deze kun je ook kopen voor 200 Pokécoins. Je kan maximaal 250 Pokémons dragen, maar na de update kun je er 50 meer dragen. Pokécoins zijn hiervoor wederom nodig, en deze kun je komen met normaal geld. Andere items die je in de tas kan stoppen zijn incense, lucky eggs, lure modules, Pokéballs. Het kan dus handig zijn, als je een ervaren speler bent, om een upgrade te doen omdat dit wel veel meer helpt om alles bij je te houden.

 

Camera

cameraDe camera in Pokémon Go is van groot belang voor het spel. Je zet de camera aan op het moment dat je denkt een Pokémon in beeld te hebben. Dan zie je je omgeving door de camera met daarin een Pokémon. Deze Pokémon werkt met Augmented Reality. Dit houdt in dat je telefoon de mogelijkheid heeft om dingen in de omgeving te zetten die er niet zijn op dat moment. Je moet de camera richten op de Pokémon om de Pokémon te kunnen vangen. Het is niet per se nodig om je camera aan te zetten, je kunt ook in de omgeving van het spel een Pokémon vangen, maar het is wel leuker om het te doen met camera. Nadeel van de camerafunctie is dat hij nogal veel batterij slurpt, dus voor je telefoon is het beter om de camerafunctie niet te gebruiken. Je kunt de camerafunctie aan- of uitzetten in de app.

Egg

eggEen Egg in Pokémon Go is een andere manier om een Pokémon te vangen, naast de normale manier door ze te vangen. Je moet een Egg uitbroeden en dit doe je door een bepaald aantal kilometers te lopen. Het is leuk om een Egg uit te laten broeden omdat je hiermee Pokémons krijgt die je anders misschien niet zo snel zou vangen. Je kunt bij een Pokéstop een Egg verkrijgen. Die moet je vervolgens in een Egg Incubator plaatsen. Deze kun je een aantal keer gebruiken. Er kan één Egg per keer in. Vervolgens kan je lopen en dan komt het ei op een gegeven moment uit als je ver genoeg gelopen hebt. In de app kun je zien hoe ver je al gelopen hebt en hoe ver je nog moet. Als je meerdere Egg Incubators hebt, dan kun je dus meerdere Eggs tegelijkertijd laten broeden. Een leuke extra manier dus om Pokémons te verkrijgen.

 

Egg incubator

eggincubatorEen Egg Incubator is een soort broedplaats waar je je Eggs kan laten uitbroeden. De Egg Incubator gaat als het ware werken als je gaat wandelen. Bij elke Eggs is er een bepaald aantal kilometers wat je moet lopen voordat hij uitkomt. Als je dit aantal kilometers behaald hebt, komt de Egg uit en heb je een nieuwe Pokémon in het spel. Een Egg Incubator krijg je standaard bij de start van het spel. Je kunt een Egg Incubator oneindig vaak gebruiken, maar je kunt maar één Egg per keer laten uitkomen in een Egg Incubator. Daarom kan het een idee zijn om een extra Egg Incubator te kopen. Op deze manier kun je meerdere Eggs tegelijkertijd laten uitbroeden als je gaat lopen. Er zijn Eggs die uitkomen bij 2, 5 of 10 kilometer. Als je dus van plan bent te gaan wandelen, kan het een goed idee zijn om een Egg voor 10 kilometers in de Incubator te zetten.

Greatball

greatballAls je een Pokémon gaat vangen, dan zal dit de eerste paar keren prima lukken met een gewone Pokéball. Het nadeel is alleen dat, hoe verder je komt in het spel, hoe betere Pokémons je moet gaan vangen. Deze hebben een hoger aantal CP en zijn dus lastiger te vangen. Dan is het prettig als je een betere Pokéball hebt om ze mee te vangen. Dit is een Greatball. Deze kun je krijgen op level 12 in de Pokéstop. Deze kun je gewoon krijgen in de Pokéstop en kun je gebruiken om Pokémons met een hoger aantal CP te vangen. Deze Greatballs hebben namelijk een grotere kans om een Pokémon te vangen. In level 20 kun je Ultra Balls kopen en later kun je ook nog Master Balls krijgen, dus dan kun je begrijpen waar Great Balls ongeveer voor bedoeld zijn. Het is uiteraard ook een kwestie van zelf inschatten.

Pokéball

20pokeballsEen Pokéball is het middel waarmee je een Pokémon kan vangen op het moment dat je hem in het wild gevonden hebt. Dan zie je hem door de camera of in het spel en kun je een Pokéball op hem richten. Bij een Pokéball zie je een aantal ringen om de Pokémon heen die ervoor zorgen dat je juist richt. Met een soort zwepende beweging richting de Pokémon met de Pokéball raak je de Pokémon en als het goed is heb je hem dan in de Pokéball gevangen. Pokéballs kun je krijgen in bij Pokéstops. Je kunt er een aantal verzamelen daar zodat je deze kan gebruiken in de vangst van een Pokémon. Als je een Pokéball gebruikt hebt, kun je deze niet nog een keer gebruiken. Een Pokéball is goed te gebruiken voor Pokémons die niet zo moeilijk te vangen zijn. Als je moeilijkere Pokémons hebt, kun je beter Greatballs of Masterballs gebruiken.

 

Ultraball

ultraballAls je een Pokémon met een hogere mate van CP wil vangen, dan is een normale Pokéball niet voldoende. De kans dat je deze dan zal vangen is heel erg klein. Je kunt ook een Greatball gebruiken, maar deze zijn vooral handig voor Pokémons die iets geavanceerder zijn dan de normale Pokémons. Als je echt lastige Pokémons krijgt, moet je gebruik maken van een Ultraball. Je kunt deze verkrijgen vanaf level 20 en dan kun je deze kopen. Met een Ultraball kun je bijna alle Pokémons gemakkelijk vangen, maar het is soms beter om het te proberen met een Greatball of een Pokéball. Het is namelijk zonde om de Ultraballs te verspillen aan Pokémons die je ook had kunnen vangen met Pokéballs of zelfs met een Greatball. Je kunt op internet opzoeken met welke Pokéball je de meeste kans hebt om een Pokémon te vangen maar je kunt het ook een beetje zelf inschatten.

 

Masterball

masterballVoor het vangen van zeldzame of legendarische Pokémons is het niet voldoende om met een Pokéball te gaan gooien. Ook een Greatball of Ultraball is dan niet voldoende. Het is dan zaak om een Masterball in te gaan zetten. Deze kan je krijgen in level 30. Je moet dan wel deze Masterballs heel goed bewaren voor als je een zeldzame of legendarische Pokémon tegen komt. Het is namelijk een hele bijzondere Pokéball en het zou zonde zijn als je deze besteed aan een normale Pokémon om deze te vangen terwijl deze ook gevangen had kunnen worden met een normale Pokéball. Met een Masterball heb je de meeste kans dat je een zeldzame of legendarische Pokémon gaat vangen. Het is verder goed om een Razz Berry te gebruiken om de Pokémon een beetje rustig te krijgen, zodat je de Pokémon beter kan vangen. Een Masterball gebruik je dus in de meest uiterste gevallen van Pokémon Go.

 

Hyper potion

hyperpotionAls je je Pokémon hebt ingezet in een gevecht, kan deze beschadigd raken. Om je Pokémon weer een beetje op te lappen, is potion ontwikkeld. Je kunt met hyper potion je Pokémon 200 HP teruggeven, dus hij wordt met ongeveer 200 punten gezonder van een hyper potion. Je kunt potions krijgen in de Pokéstop. Ze zijn heel nuttig, maar ze komen niet vaak naar voren. Daarom is het goed om deze altijd te pakken in een Pokéstop. Een hyper potion krijg je pas na een aantal levels, namelijk in level 15. Vanaf level 5 is er de mogelijkheid om een gewone potion te pakken. Je kunt een super potion krijgen in level 10. Het enige verschil tussen deze potions is dat hij meer HP terugbrengt naar de Pokémon. Als je Pokémon dus zwaar beschadigd is, kun je beter een hyper potion gebruiken om de Pokémon in leven te houden dan een normale potion.

 

Potion

potionPotion is het middel in Pokémon Go waarmee je een beschadigde Pokémon weer een beetje iets van zijn gezondheid terug kan geven. Een Pokémon raakt beschadigd als hij in een gevecht is geweest. Dan wil je niet je Pokémon verliezen en daarom zijn er potions ontwikkeld. In level 5 kun je je eerste potions ontvangen. De potions zijn te vinden bij Pokéstops. Je krijgt ze niet heel vaak te zien, dus als je er één ziet moet je deze zeker pakken. Een potion zorgt ervoor dat je Pokémon 20 HP terugkrijgt. Hij wordt dus als het ware met 20 punten gezonder dan voor de potion. Als je Pokémon ernstiger beschadigd is, kan je hem ook een super potion of hyper potion toedienen. Dan krijgt hij meer HP terug en is hij dus nog gezonder dan voor de behandeling. Deze soorten potions krijg je pas in hogere levels en wederom zijn ze heel zeldzaam.

 

Super potion

superpotionEen super potion is een middel om je Pokémon weer leven in te blazen als hij beschadigd of gewond is geraakt na een gevecht met een andere Pokémon. Een super potion is daarbij nog iets sterker dan een gewone potion. Een gewone potion kun je krijgen bij level 5 in een Pokéstop en zorgt ervoor dat je Pokémon met 20 HP herleefd wordt. Een super potion is alweer iets beter en krijg je in level 10. Ook deze zijn te vinden in een Pokéstop. Een super potion zorgt ervoor dat er 50 HP van een Pokémon gered wordt na een gevecht. Zo blijft de Pokémon enigszins gezond en kan zij zichzelf aansterken. Een potion kan na een super potion ook nog een hyper potion worden en dan kun je een Pokémon nog meer aansterken. Een potion is niet gemakkelijk te verkrijgen bij een Pokéstop, dus als je er één ziet, is het goed om deze gewoon te pakken.

 

Incense

incenseEen Incense is een middel in Pokémon Go waarmee je voor 30 minuten lang Pokémons zal aantrekken. Als je dus op pad gaat, op zoek naar Pokémons, kan het een idee zijn om een Incense aan te zetten. Je trekt ze vooral aan in gebieden waar veel Pokémons zitten. Als je dus in een park loopt waar veel Pokémons zullen zitten, is het goed om hem aan te zetten zodat je zeker weet dat je veel Pokémons gaat vangen. Als je het spel begint, krijg je sowieso 2 keer een Incense. Daarna kun je Incenses kopen. Het is eigenlijk een soort makkelijke manier om snel Pokémons te verzamelen, maar als je hem strategisch inzet is het natuurlijk een slimme manier om Pokémons te vangen. De een zal het vals spelen vinden, de ander niet, maar aangezien je deze krijgt in de basisuitrusting is het gewoon een fijne extra van de ontwikkelaar van de app.

 

Lure module

luremoduleEen ander handig middel om meer Pokémons te vangen is een Lure module. Met deze Lure module kun je een half uur lang Pokémons naar een plek trekken en in het geval van een Lure module is dit de Pokéstop. Je zet hem dus aan als je in een Pokéstop bent en vervolgens komen er een aantal Pokémons naar de Pokéstop toe die je kan vangen. Je kunt deze modules kopen en dat is dus ook meteen een grappig iets, want alleen de mensen die zo fanatiek zijn in het spel dat ze er geld in willen stoppen. Een Lure module heeft daarnaast de fijne functie dat hij dus een aantal Pokémons naar een bepaalde Pokéstop stuurt en ook andere trainers kunnen dit merken. Dan kunnen zij ook naar de plek gaan om deze Pokémons te vangen. Het is dus ook een soort teamspirit die je kan opzetten voor je team in Pokémon Go door iemand een Lure module te laten kopen en de rest te laten profiteren van deze mogelijkheid.

 

Revive

reviveAls je Pokémon gesneuveld is in een gevecht met een andere Pokémon, moet de Pokémon weer bij bewustzijn worden gebracht. Dit kan je doen met een Revive. Dan komt je Pokémon als het ware weer tot leven. Daarnaast krijg je Pokémon 50 HP terug. Je komt aan een Revive door naar Pokéstops te gaan. Daar zijn ze soms niet te vinden, maar niet altijd. Als je een level stijgt, kunnen ze ook naar voren komen. Ze zijn niet heel zeldzaam, maar als je ze kan krijgen, moet je ze zeker pakken. Als je niet van plan bent echt te gaan vechten in het spel, kun je beter andere items uit de Pokéstop gaan halen. Als je wel wil gaan vechten, is een Revive onmisbaar. Het echt verliezen van een Pokémon is namelijk erg jammer. Als je dus de mogelijkheid hebt om een Revive te pakken, pak deze dan zeker.

 

Max Revive

Een Revive zorgt ervoor dat je Pokémon zijn bewustzijn terugkrijgt als hij in een gevecht zijn bewustzijn verloren is. Dan heb je de kans dat je de Pokémon kwijtraakt. Dit los je op met een Revive, waarbij de Pokémon zijn bewustzijn terugkrijgt en 50 HP krijgt zodat zijn gezondheid beter wordt. Een Max Revive zorgt ervoor dat de gezondheid van de Pokémon volledig terugkomt. De HP die dus verloren is in het gevecht krijg je volledig terug met een Max Revive. Ze komen voor in de Pokéstops maar ze zijn zeer zeldzaam, dus de kans dat je er één krijgt is zeer klein. Als je hem dus ziet, pak hem dan sowieso. Als je dan een gevecht aan gaat, weet je zeker dat je Pokémon daarna nog leefbaar is. Als de HP van de Pokémon in het gevecht 0 is, is hij alleen nog te redden met een Revive en je krijgt hem helemaal terug als je dus een Max Revive hebt.

 

Lucky egg

luckyeggEen Lucky Egg is een middel waarbij je in Pokémon Go het aantal XP dat je verdient laat verdubbelen voor een half uur lang. Je krijgt een Lucky Egg als je een level stijgt of als je er een koopt. Het is dus slim om een Lucky Egg in te zetten op het moment dat je veel Pokémons gaat vangen en dus veel XP gaat verdienen. Omdat Lucky Eggs het laatste zetje tot verhoging van een level kunnen zijn, kun je deze ook inzetten vlak voordat je in een nieuwe level gaat komen. Als je deze gebruikt in combinatie met een Lure module of een Incense, gaat het helemaal snel. Dan krijg je heel veel XP. Een Lucky Egg krijg je dus voldoende in het spel, maar je moet ze dan wel gaan gebruiken. Bedenk dus zelf wat de beste manier en het beste moment is om hem in te zetten.

Razz Berry

razzberryEen Razz Berry is het middel in Pokémon Go waarmee je een Pokémon rustiger maakt zodat je hem beter kan vangen met een Pokéball. Je verzwakt als het ware de Pokémon. Als het dan nog niet lukt, dan is het goed om een betere Pokéball in te zetten, zoals een Greatball of een Masterball. Je kunt Razz Berries krijgen bij Pokéstops. Deze kun je daar verzamelen. Verder kun je ze krijgen als je een level hoger gaat, dan is het als het ware een soort cadeautje. Je kunt de Razz Berry gebruiken door hem als het ware naar de Pokémon toe te gooien. Deze hoef je niet raak te gooien, maar het is wel de bedoeling dat de Pokémon ermee in aanraking komt. Het kan handig zijn om een Razz Berry in te zetten als je twijfelt aan je vermogen om de Pokémon met de Pokéball die je hebt te gaan vangen. De Pokémon wordt iets rustiger en is daarom beter te vangen zonder dat je betere Pokéballs hoeft in te zetten.

 

Stardust

stardustOm je Pokémon in Pokémon Go sterker te maken kun je stardust gebruiken. Stardust zorgt ervoor dat de CP en HP van de Pokémon beter wordt. Je kunt het niet kopen, maar je moet bepaalde dingen doen om stardust te verkrijgen. Het hoofddoel van stardust is om het te gebruiken als je een Pokémon Power Up wil laten doen of wil laten evolueren. Je kunt Stardust verkrijgen door Pokémon te vangen. Stardust kun je voor elke Pokémon krijgen en ook voor elke Pokémon gebruiken. Er bestaat dus niet zoiets als Stardust specifieke stardust. Je krijgt ook stardust als je een ei laat uitkomen en als je een gym verdedigt. Het is dus belangrijk om stardust te verzamelen zodat je Pokémons sterker kan maken en zodat je Pokémons kan laten evolueren. Toch hoef je er niet actief naar op zoek te gaan, want je krijgt het op heel veel manieren.

 

Candy

Candy voor pokemon goCandy is iets in Pokémon Go waardoor je een Pokémon kan laten evolueren of ervoor kan zorgen dat de Pokémon sterker kan worden. Als je namelijk op de knop Power Up drukt, maak je de Pokémon sterker dan hij was. Het aantal CP en HP gaat dan voor de Pokémon omhoog. Candy is dus goed om te hebben maar het is niet moeilijk om het te verkrijgen. Candy is specifiek voor een bepaalde Pokémon. Dus per Pokémon is er candy wat je kan verkrijgen en wat je kan geven aan een Pokémon zodat deze Pokémon kan evolueren. Je krijgt candy bij het verzamelen van Pokémons. Ook bij het uit laten komen van Eggs krijg je candy. Je kunt bij elke Pokémon zien hoe veel candy er nodig is om een Pokémon sterker te maken of te laten evolueren. Naast candy heb je ook altijd stardust nodig. De combinatie zorgt er dus voor dat je Pokémon sterker kan maken.

Prijslijst items

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go