Pokémon go plus

Deze zomer komt het spel Pokémon Go uit, waarbij je Pokémon kunt vangen in je eigen omgeving. Je gaat dus Pokémon vangen in je huis, je tuin, bij je school en in het bos, je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er de populaire Japanse fabelwezens aantreffen. Om het spel nog spannender completer en leuker te maken, brengt ontwikkelaar Niantic daarnaast het aanvullende Pokémon Go Plus uit.

Pokémon Go

Pokémon Go is een spel dat gebruikmaakt van het zogeheten ‘augmented reality’, waarbij via je smartphone virtuele spelelementen aan het beeld van de realiteit worden toegevoegd. Je gebruikt de camera van je smartphone om naar je omgeving te kijken, die ineens is verrijkt met de wereld van Pokémon. Eén van de doelen van het spel is het vangen van de Pokémon, wat je doet door met het visier op je scherm zogeheten ‘Poké Balls’ te gooien. Het spel kan op zeer veel plekken ter wereld worden gespeeld en kent zelfs regionale verschillen in de soorten Pokémon die je kunt aantreffen.

Spelen zonder smartphone: Pokémon Go Plus

Pokemon go plus armband
Het is nog even wachten, maar straks kun je ook zonder smartphone (delen van) dit opwindende spel spelen. Je zou het namelijk misschien wel willen, maar het is niet altijd haalbaar om de hele dag door op het scherm van je smartphone te kijken en de game open te hebben. Soms moet je bijvoorbeeld op het verkeer letten of zit je op school of op je werk. Daarom is er straks de Pokémon armband, een hulpmiddel om nog vollediger meester te worden over je Pokémon. Immers kun je overal Pokémon tegenkomen; ook wanneer je je spel niet hebt geopend. Je kunt het je eigenlijk niet veroorloven je kans te missen om een volwaardige Pokémon-meester te worden.

Wat is de Pokémon Go Plus?
De Pokémon Go Plus is een druppelvormig apparaatje dat ongeveer zo groot is als een horloge. Het is uitgevoerd in het kenmerkende rood en wit van de Poké Ball. Het gadget heeft een clip-on en/of een verstelbaar blauw-wit-rood armbandje en kan als een horloge gedragen worden of bijvoorbeeld aan je riem worden bevestigd. Zo kan je de hele dag Pokémon Go spelen, zonder het je hele leven te laten opslokken.

Hoe werkt Pokémon Go Plus?

Go Plus is bedoeld om je plezier in het spel te vergroten, door je continue ervan op de hoogte te stellen wat er qua Pokémon om je heen te beleven valt, ook al kun je er niets van zien. Het apparaat verbindt met je Android smartphone of iPhone via Bluetooth en stelt je op de hoogte van gebeurtenissen in het spel. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een Pokémon in de buurt is. Als dat zo is, gaat het apparaat trillen en gaan er LED-lampjes in verschillende kleuren aan.

Je kunt zelfs Pokémon met je Pokémon Go Plus vangen door op de grijze knop op het apparaat te drukken. Ook andere eenvoudige acties kun je door een druk op deze knop uitvoeren. Voor de ingewikkeldere acties zul je je smartphone moeten gebruiken. Ook kan je pas op je smartphone zien welke Pokémon je nu eigenlijk hebt gevangen met je PokémonGoPlus. Het is dus niet mogelijk het spel helemaal te spelen als je niet in het bezit bent van een smartphone.

Pokémon go plus prijs

Het is nog niet duidelijk wanneer Pokémon Go Plus op de markt komt. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel het gadget gaat kosten. Het spel Pokémon Go kun je in ieder geval gratis downloaden in de Play Store van Android of de App Store van Apple. Het is een zogeheten ‘freemium game’. Het spel is gratis, maar het is wel mogelijk om binnen het spel extra’s te kopen, zoals Pokécoins, waarmee je onder andere power-ups en extra items kunt kopen.

Ontwikkeling van Pokémon Go Plus

Pokémon Go en de armband zijn in 2013 ontwikkeld door Satoru Iwata (één van de grondleggers van Nintendo) en Tsunekazu Ishihara. In plaats van de smartwatch wilden de ontwikkelaars een app voor de Apple Smart Watch maken. Maar omdat dit gadget nogal duur is voor de meeste mensen, kozen ze ervoor de Pokémon Go Plus-armband te maken. Op deze manier werd de toepassing toch nog voor een groot publiek toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *