Pokémon go team kiezen

Waar de game Pokémon Go in de jaren 90 de wereld veroverde, lijken deze wezentjes nu weer een compleet nieuwe rol te vervullen. Vanaf heden is het mogelijk om Pokémon te vangen op je Smartphone. Dit kun je niet doen vanuit huis, je zal van de bank af moeten komen om de Pokémon bij jou in de buurt te vinden en ze te vangen. Verzamel er zoveel mogelijk en verdien XP punten om in een hogere level te belanden. Als je de vijfde level hebt bereikt, mag jij je bij een team voegen en kun je Gyms veroveren. Uit welke teams kun je kiezen? Waar staan de teams voor? Wij geven je uitleg over de verschillende teams in het spel Pokémon Go.

Wanneer kun je teams kiezen?

Vanaf level vijf kun je een zogenoemde Gym betreden. Je moet dan eerst kiezen bij welk team je wilt horen. Voor welk team je kiest is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals de kleur van het team en waar het team voor staat. Elk team neemt namelijk een ander standpunt in. Hierdoor ligt de focus van het trainen van de Pokémon bij elk team op een ander aspect. Je kunt kiezen uit drie verschillende teams, namelijk het gele, blauwe en rode team. Elk team heeft een eigen naam en een eigen leider. Het kan ook zijn dat jij je bij een bepaald team wilt voegen omdat je vrienden er ook bij zitten of omdat je een voorkeur hebt voor een bepaalde Pokémon.

De teams in Pokémon go

pokemongo_teams
Team Valor is het rode team. Dit team denkt dat het trainen van Pokémon dé manier is om ze sterk te maken. De leider van dit team is Candela. Elk team heeft een specifieke legendarische Pokémon, deze wordt ook wel als een mascotte gezien. De mascotte van dit team is de Pokémon Moltres. Team Mystic heeft de kleur blauw. Dit team gelooft dat Pokémon juist sterk worden door de evaluaties die ze ondergaan. Daarom focussen zij zich vooral op het onderzoek rondom deze evocaties. De leider van dit team is Blanche en de legendarische Pokémon van dit team is Articuno. Team Intuition is te herkennen aan de gele kleur. De teamleden van Intuition geloven dat de broedingstijd van de Pokémon heel belangrijk is en de juiste broedingswijze bepalend is voor het sterk ze uiteindelijk zijn en worden. De focus ligt dan ook op het uitbroeden van de Pokémon. Het team wordt geleid door Spark. De legendarische Pokémon en mascotte van dit team is Zapdos.

Veroveren van Gyms

De Gyms in het spel vormen het strijdveld. De Gyms zijn te vinden op de landkaart, welke je kunt herkennen aan de grijze plateau’s. Als de Gym al in het bezit is van een team, draagt deze de kleur van het desbetreffende team. In de Gyms draait het om het zogenoemde battelen, het strijden tegen andere Pokémon. Hiermee kun je prestatiepunten – Prestige Points – verdienen. Door punten te verdienen kun je het niveau van je huidige team verhogen. Hoe hoger het niveau van deze gym, hoe meer Pokémon erin kunnen. Hoe meer punten je verdient, hoe sneller je niveau zal stijgen. 500 punten? Dan gaat de Gym naar level 2. Bij 1000 punten bereik je de derde level en bij 2000 punten stijgt je team naar level 4. Houd in de gaten dat een gewonde Pokémon eerst volledig moet genezen en je een sterke Pokémon achter de hand moet hebben om deze in een Gym te kunnen plaatsen.

De Pokémon in de Gym

De Pokémon in de Gym beschermen deze. Dit betekent dat ze proberen te voorkomen dat er trainers van andere teams binnendringen. Hoe meer Pokémon er in de Gym zitten, hoe lastiger deze te veroveren is. Je kan ook de Prestige van je Gym verhogen door met je eigen Pokémon in de Gym van je eigen kleur te vechten. Aan de andere kant moet je er ook voor zorgen dat andere Gyms veroverd worden. Gyms met een lager niveau zijn gemakkelijker te veroveren. Ga vechten in andere Gyms en schakel de Pokémon in deze Gyms uit. Hierdoor daalt het Prestige niveau van deze Gym. Als het Prestige niveau uiteindelijk op nul staat, kun je deze overnemen en behoort de Gym tot jouw team.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

1 reactie

  1. Carlos schreef:

    Ik kan geen gyms over nemen en veel vrienden zijn een andere team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..