Pokémon go guide

Pokemon-go-guide-1-uit-3

Pokémon Go is een spel dat je kunt spelen op je iOS- en Android-smartphone. Het is ontwikkeld door Niantic en in juni van het jaar 2016 uitgebracht door The Pokémon Company. Pokémon Go maakt gebruik van augmented reality- en gps-technieken waardoor je virtuele Pokémons in het echte leven kunt tegenkomen en vangen als je bent aangesloten op een internetverbinding. Vervolgens kun je Pokémons ook onderling ruilen en ermee vechten tegen andere Pokémons. Er bleek vraag te zijn naar deze formule, want Pokémon Go is in korte tijd enorm populair geworden.

Eisen aan je smartphone

Pokemon-go-op-de-smartphone

Zoals gezegd kun je Pokémon GO spelen op een iOS- of Android-smartphone met een werkende internetverbinding. Deze internetverbinding kan tot stand worden gebracht via WiFi of via mobiele data. Als je het spel wilt spelen door gebruik te maken van mobiele data is het handig om na te gaan hoe je dit zo zuinig mogelijk kunt doen, aangezien Pokémon Go nogal veel data verbruikt. Indien je Pokémon Go wilt spelen op een iOS-toestel, is de oudste versie die je kunt hebben een iPhone 5. Als je het spel wilt spelen op een Android-toestel moet je minimaal in het bezit zijn van versie 4.3.

Pokémon GO downloaden

pokemon-go-downloadenHet downloaden van Pokémon Go is tamelijk eenvoudig, het hangt er alleen vanaf of je in het bezit bent van een Android- of iOS-smartphone. Indien je een Android-toestel hebt, kun je Pokémon Go downloaden in de Google Play App Store. Je hoeft dan alleen naar de ‘Visual Store’ te gaan en Pokémon GO in te typen bij de zoekopdrachten voor apps. Vervolgens klik je op ‘installeren’ en dan begint het spel te downloaden. Met een iOS-toestel werkt dit eigenlijk precies op dezelfde manier, met als enige verschil dat je naar de iTunes App Store moet gaan. Vergewis je ervan dat je minimaal 200MB aan vrije ruimte op je smartphone hebt. Hoewel het downloaden slechts 50MB in beslag neemt, zijn er regelmatig updates waardoor het spel uiteindelijk meer ruimte kost.

Basistermen

Om Pokémon GO volledig te begrijpen is het handig als je een basiskennis hebt van de termen die in het spel gebruikt worden. Een belangrijk begrip is ‘badge,’ dit is een medaille die verschijnt in je trainersprofiel als je een bepaalde prestatie hebt behaald. Een andere belangrijke term is ‘battle. ‘ hiermee worden de wedstrijden bedoeld die trainers onderling kunnen uitvechten. Om een battle te winnen, moet je de ‘HP’ van de Pokémon van je tegenstander reduceren tot 0. HP betekent ‘Hit Points’ en die geven aan hoeveel schade een Pokémon nog kan oplopen voordat hij verslagen is. Als je een battle wint, vergaar je ‘XP,’ dit staat voor ‘Experience Points’ en hiermee kun je als trainer opklimmen naar een hoger level. Dit zijn een aantal basisbegrippen. Het voert te ver om alle begrippen te behandelen, daarvoor kun je in de Glossary kijken.

Instellingen

pokemon-settings

Als je Pokémon Go speelt, zie je op het scherm van je smartphone een plattegrond van de echte wereld. Je kunt in- en uitzoomen door twee willekeurige vingers naar elkaar toe (inzoomen) of van elkaar af (uitzoomen) te bewegen. Je kunt er ook voor kiezen om de ‘Battery Saver Mode’ in te stellen, dit is een energiezuinige stand die je helpt om batterijverbruik te besparen. Deze optie komt voornamelijk van pas indien je niet de beschikking hebt over een extra batterij.

Besturing

De besturing van Pokémon GO is uiterst eenvoudig, je hoeft slechts te lopen en dan loopt de virutele trainer met je mee. Je maakt tevens gebruik van het touchscreen om opties uit het menu te kiezen en te reageren op situaties die zich voordoen op de plattegrond op je scherm. Je kunt ook gebruik maken van Pokémon Go Plus. Dit is een klein apparaatje dat via Bluetooth in verbinding staat met je smartphone waardoor je het spel kunt spelen zonder continu naar het scherm van je smartphone te hoeven kijken.

Een trainer creëren

trainer-aanmaken

Als je Pokémon GO eenmaal gedownload hebt, bekend bent met de basistermen en de besturing beheerst, kan het spel eindelijk écht beginnen. Allereerst sta je voor de opgave om je eigen Pokémon trainer te creëren. De trainer die je aan het begin van het spel creëert zal gedurende het hele spel fungeren als jouw persoonlijke avatar. Je hebt de mogelijkheid om jouw avatar verschillende uiterlijke kenmerken te geven, zo kun je onder meer het geslacht, het gezicht, de haarstijl, de oogkleur, een eventueel hoofddeksel, het shirt, de broek, de schoenen en de rugtas naar jouw voorkeur aanpassen. Bovendien kun je ook de naam van je eigen trainer kiezen.

Een team kiezen

pokemon-teams

Als je eenmaal het uiterlijk en de naam van je trainer hebt gekozen, kun je de wereld gaan verkennen. Zodoende kom je uiteindelijk vanzelf een Pokémon Gym tegen, en bij de eerste Gym die je tegenkomt wordt gevraagd om je aan te sluiten bij één van drie teams. De teams zijn onderdeel van de Gym en de mogelijkheden die je hebt zijn: Mystic (team blauw), Valor (team rood) en Instinct (team geel). Voordat je een team kan kiezen moet je echter wel minimaal level 5 bereikt hebben. Het is de bedoeling dat spelers van hetzelfde team samenwerken om concurrerende teams van andere Gyms te verslaan en Gyms die al onder controle zijn van jouw team te verdedigen.

Naar Deel 2 van de Pokémon go guide

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go