Sneller levelen en meer XP

Levelen-en-xp

In Pokémon go ben jij als Pokémon trainer degene die leveled. Je gaat door naar het volgende level als je voldoende XP hebt gehaald. Op deze pagina leggen we je alles uit wat je moet weten over levels en XP in Pokémon go.

Hoe werken de levels in Pokémon go?

level-up-pokemon-go

Het Pokémon Go spel wordt wereldwijd door veel mensen gespeeld. Soms zitten er erg jonge spelers bij en ook heel onervaren spelers. Iedereen kan het spel spelen. Tenminste, het begin van het spel is goed te spelen voor iedereen. Het begin van het Pokémon Go spel is toegankelijke voor een groot publiek. Het is in het begin namelijk makkelijk om Pokémons te vangen. Met het vangen van de Pokémons verdien je vervolgens ervaringspunten (XP). Hiermee kun je een betere Pokémon trainer worden. De ervaringspunten heb je nodig om hoger te komen en naar een volgend level te schieten.

Met het vangen van de Pokémons kun je dus ervaringspunten verdienen (XP). Met het behalen van voldoende XP kun je naar een volgende level komen. In het begin is het gemakkelijker om naar een hogere level te komen. Het vangen van de Pokémons is nog vrij eenvoudig en je hebt maar weinig XP nodig om naar een volgende level te mogen. Zo stijg je in het begin erg gemakkelijk een aantal levels omhoog.

Na verloop van tijd wordt het wel steeds lastiger om naar een andere level te komen. Zo heb je in het begin maar 10.000 XP nodig om naar een hogere level te komen, maar hoe verder je komt hoe meer XP je moet verdienen voor een volgend level. Zo heb je bijvoorbeeld voor level 30 maar liefst 500.000 XP nodig. Dit geeft wel aan dat hoe verder je in het spel komt, hoe lastiger het is om een level uit te spelen.

Hoe werkt XP in Pokémon go?

xp-in-pokemon-go

In het Pokémon Go spel kun je ervarinsgpunten (XP) verdienen door onder andere Pokémons te vangen. Met het sparen van deze punten kun je proberen om naar een nieuw level te komen. Hoe verder je in het spel komt, hoe lastiger het wordt om voldoende XP te verdienen en zo naar een nog hogere level te komen. In het Pokémon Go spel geldt namelijk. hoe verder je in het spel komt hoe meer XP je namelijk moet verdienen om naar een volgende level te mogen.

Het verzamelen van XP is dus waar het om draait in het Pokémon Go spel. Er zijn veel manieren om deze XP bij elkaar te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld punten krijgen voor het vangen van Pokémons. Het maakt echter wel uit hoe je ze vangt. Want zitten ze in je Pokédex dan verdien je minder XP dan wanneer ze niet in je Pokédex hebt. Zitten ze in Pokédex dan verdien je er 100 XP mee. Zitten ze niet in je Pokédex dan krijg je 500 XP. Maar ook bij de slagvelden bij de Gym is het mogelijk om XP te verkrijgen. Als je deze Gym goed verdedigd krijg je er XP voor. En daarvoor geldt hoe meer Pokémons je verslaat hoe meer XP je verdient.

In het Pokémon Go spel geldt dus hoe meer XP hoe verder je komt in je spel. Zorg daarom dat je zoveel mogelijk XP verdient en laat geen enkele mogelijkheid om XP te verdienen onbenut.

Tips om sneller te levelen en meer XP te krijgen

In het Pokémon Go spel doe je dus je best om XP te verdienen en daarmee naar een hogere level te komen in het spel. Er zijn verschillende manieren om deze XP te verdienen. Maar wat zijn de beste manieren en hoe kun je zo snel mogelijk een level omhoog?

Allereerst krijg je natuurlijk XP voor het vangen van Pokémon, het verslaan van trainers of verslaan van Pokémon in de Gym. Ook krijg je punten als er een Pokémon evolueert of als je een ei uit laat komen en een (nieuwe) Pokémon uitkomt. Als het een nieuwe Pokémon is dan worden je punten zelfs verdubbeld.

Een andere manier om aan XP te komen is draaien aan de Pokéstop. Als je aan de Pokéstop draait krijg je nieuwe ballen. Maar je verdient er tegelijkertijd ook extra XP mee. Je Dus als je onderweg zo nu en dan aan de Pokéstop draait verdien je XP en kun je op die manier XP verzamelen om naar een volgende level te komen, ook als je niks vangt of geen gevecht wint.

In het Pokémon Go spel draait het om het vangen van Pokémon. Daarmee verzamel je ook XP. Sommige Pokémon leveren niet zoveel XP meer op omdat je er al zoveel van hebt. Het is voor jou dan niet zo interessant om bijvoorbeeld nog een Pidgey te vangen als je er al zoveel van hebt. Toch heeft het zin om hem te vangen en is het ook aan te raden om alle Pokémon die je tegenkomt te vangen. Bij het evalueren van de Pokémon krijg je namelijk wel XP en sommige Pokémon hebben weinig Candy nodig om te evalueren, waardoor ze per saldo meer XP opleveren.

Met Lucky Eggs kun je je XP verdubbelen. Een goede manier om deze Lucky Eggs te gebruiken is om te wachten tot je een verzameling Pokémon hebt die geëvalueerd kunnen worden. Als je deze dan met de Lucky Egg allemaal achterelkaar evalueert dan verdien je in een keer heel veel XP en kun je waarschijnlijk ook meteen naar een andere level schieten.

Als Pokémontrainer oefen je met het gooien van pokéballen. Je kunt de pokéballen op verschillende manieren gooien. En hoe beter je gooit hoe meer punten je verdient. Deze skill throws worden onder verdeeld in drie gradaties; excellent, great en nice. Voor de excellent throws krijg je uiteraard meer XP dan de Nice throws. Goed oefenen met de pokéballen levert dus een voordeel in het behalen van XP op. Voor de gevorderde speler is er de curvebal, deze levert nog meer XP op, maar hiervoor dien je wel wat ervaring te hebben als Pokémontrainer.

Het uitbroeden van de eieren levert ook XP op. Voor het uitbroeden van de eieren is het echter wel nodig dat de app open blijft en dat je buiten gaat wandelen. Voor elke soort Pokémon wordt een andere afstand gevraagd. Dit kan variëren van 2, 5 of 10 kilometer per Pokémon. Hoe verder je moet lopen hoe zeldzamer de Pokémon is. Na het afleggen van het gevraagde aantal kilometer, komt het ei uit en krijg je de XP. Voor elk uitgekomen ei krijg je 200 XP, dus het maakt niet uit welk ei je laat uitbroeden. Is het een nieuwe Pokémon dan worden deze punten verdubbeld. Het is geen optie om snel de afstand af te leggen met de auto. Ga je harder dan 16 km per uur dan geldt de afgelegde afstand niet. Je moet als speler wel wandelen of anders fietsen om het ei uit te broeden.

 

Pokémon go Guides

Pokémon go guide I Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (1/3)
Pokémon go guide II Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (2/3)
Pokémon go guide III Een beginnersguide voor Pokémon go met algemene uitleg (3/3)
Item Guide Alles wat je moet weten over de items in Pokémon go
Gym Guide Alles wat je moet weten over gyms in Pokémon go
Levelen & XP Guide Tips om sneller te levelen en meer xp te behalen
Egg Guide Alles wat je moet weten over eggs in Pokémon go
App Guide Alles wat je moet weten over de functies binnen de app
Pokémon guide Een complete Pokédex met alle info over de Pokémon in Pokémon go