Sneller vooruit in Pokémon go (5 Tips)

5-tips-pokemon-go

Als je Pokémon Go speelt, zal het je misschien zijn opgevallen dat het soms heel langzaam gaat met levelen. Zo kan je bijvoorbeeld vaak in hetzelfde gebied Pokémons zoeken of Pokéstops bezoeken en dan blijf je als het ware een beetje stil staan in het spel, omdat je geen andere bijzondere Pokémons kan vinden. Misschien ben je je er niet van bewust dat alle Pokémons evolueren ook xp oplevert. In dit artikel staat 5 tips die je zullen helpen om verder te komen in het spel.

1: Nieuwe soorten Pokémon vinden

De meest simpele tip, maar die je toch misschien snel over het hoofd zou gaan zien, is natuurlijk: vind nieuwe soorten Pokémons. Nieuwe Pokémons leveren namelijk 500 xp op, omdat deze nieuw komen in je Pokédex. Veel Pokémons zitten op plekken die horen bij hun soort. Zo zitten Water Pokémons bij het water, dus meren, de zee, rivieren, en ga zo maar door. Hetzelfde geldt voor Gras Pokémons, deze zullen te vinden zijn bij gras. Bepaalde Pokémon zijn te vinden die niet zo logisch zijn. Bijvoorbeeld Draak Pokémons, deze zijn heel zeldzaam en daarom ook lastig te vinden. Deze Pokémons blijken met de ervaring van Pokémonspelers vaak te vinden zijn rondom belangrijke plekken zoals bezienswaardigheden in steden of andere beroemde plekken. Dit geldt ook voor fee Pokémons, deze zijn te vinden rondom kleinere bezienswaardigheden zoals kerken en andere monumenten.

Op internet zijn voldoende lijstjes te vinden waar welke Pokémon zal zitten, dus het is zeker de moeite waard om dit te bekijken en vervolgens te kijken waar het goed is om nog eens heen te gaan. Als je veel in de stad bent, is het de moeite waard om eens richting een natuurgebied te gaan. Als je op het platteland woont, is het de moeite waard om richting de stad te gaan.

2: Pokéstops bezoeken

Het bezoeken van Pokéstops levert niet alleen Pokéballs en andere items op, het geeft ook 50 xp als je er een bezoekt. Maar stel, je gaat ervoor om een paar uurtjes elke 5 minuten een Pokéstop te bezoeken, dan heb je toch een groot aantal xp verzamelt. Aan de ene kant ga je door in het spel, aan de andere kant levert het ook nog eens iets op. Pokéstops zijn vaak te vinden rondom kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden in een grote stad.

3: Evolueren van je Pokémons

Er gaan verschillende verhalen de ronde over het evolueren van Pokémon. De een zegt dat je altijd moet Power Up doen als je de kans hebt, dus als je voldoende stardust en candy hebt, de ander zegt dat je beter kan wachten tot je voldoende stardust en candy hebt voor een volledige transformatie van de Pokémon. In het kader van sneller het spel doorgaan is het beter om elke keer Power Up te doen en te evolueren. Een evolutie levert namelijk 500 xp op, dus dit is een prima aantal voor een simpele handeling.

4: Gebruik je Lucky Egg slim

Als je in level 9 komt, krijg je een Lucky Egg cadeau. Het doel van deze Lucky Egg is om meer xp te krijgen, om zo sneller door het spel heen te gaan. Een Lucky Egg kun je op elk willekeurig moment inzetten. Vanaf dan geldt een half uur lang de regel dat alles wat je doet wat xp oplevert, verdubbelt wordt. Dus evolueren krijg je normaal 500 xp voor, nu krijg je er 1000 xp voor. Dit is dus de tip die de meeste xp oplevert. Kies er dus voor om een aantal Pokémons, ook al heb je de stardust en candy, nog even niet te evolueren, vervolgens zet je eerst je Lucky Egg in en daarna ga je deze Pokémons evolueren. Zo krijg je ineens een groot aantal xp.

5: Ga aan de wandel en broed eieren uit

In het spel heb je bepaalde eieren die uitgebroed kunnen worden als je gaat lopen. Je moet het ei daarvoor in een incubator plaatsen en dan kun je zien hoe ver je moet lopen om het ei uit te laten komen. Voor elk ei dat je uitbroed krijg je ongeveer 200 xp. Daarnaast is het natuurlijk een bijkomend voordeel dat je uit het ei ook een prijs krijgt, namelijk een nieuwe Pokémon. Je kunt trouwens niet cheaten, want de app werkt met een bepaald aantal km per uur. Dus als jij in de auto zit, merkt hij dat en stopt hij het broeden. Het is dus het beste om gewoon de fiets te pakken of om toch te gaan lopen. En wie weet kom je onderweg wel weer nieuwe Pokémons tegen. Die makers van Pokémon Go hebben goed nagedacht over hoe ze je actie krijgen.

Met deze tips kom je in elk geval een stukje verder in het spel. Onthoud verder ook dat het vangen van Pokémons ook gewoon leuk moet zijn.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..