Dit verteld Niantic je niet over Pokémon go!

In Pokémon Go zijn heel veel items verkrijgbaar die je helpen bij het spel. Je kunt bijvoorbeeld meer Pokémon aantrekken, een ei uitbroeden of tijdelijk meer XP verdienen. Er zijn ook een aantal trucjes of weetjes die van pas kunnen komen bij het spelen, maar dan moet je ze wel weten. Er zijn namelijk een aantal dingen die Pokémon Go je niet verteld, maar waar je pas gaandeweg (of via het internet) achter komt. De volgende zaken wist je waarschijnlijk nog niet:

1. De Pokéstops bij jou in de buurt verversen zich regelmatig

Woon of werk je vlakbij een Pokéstop? Dan heb je geluk! Wanneer je een Pokéstop al hebt gebruikt, zal de blauwe kleur van de Pokéstop in een paarse kleur veranderen. Je kunt deze dan niet weer gelijk gebruiken. Maar wanneer je een beetje rond blijft hangen en weer terug gaat, zal je merken dat de blauwe kleur redelijk snel weer terugkomt. Hierdoor kun jij je voorraad snel weer opvullen met Pokéballs en XP. Heel handig als je op een plek zit waar bijna geen Pokémon verschijnen. De (wacht)tijd varieert overigens per Pokéstop. Bij de één is de kleur na vijf minuten weer terug, bij de andere zal het iets langer duren.

2. Je trainersniveau is van invloed op het vinden van betere Pokémon

Het is natuurlijk heel erg leuk om nieuwe plekken te ontdekken en daar nieuwe Pokémon te vinden. Maar je hoeft niet naar de meest gekke plekken om zeldzamere of betere Pokémon te vinden. In het begin van je avontuur zal je de meest basic Pokémon vinden, maar hoe langer je speelt, hoe betere Pokémon je zult vinden. Het is namelijk zo dat, hoe hoger je in level stijgt, hoe betere Pokémon je zult vinden. Dit zijn Pokémon met een hogere Combat Power (CP) en zeldzamere Pokémon.

3. Ontvang meer candy door zoveel mogelijk Pokémon te vangen

Kom je een Pokémon tegen die je al hebt? Vang deze dan gewoon. Hier ontvang je namelijk nieuwe Stardust en Candy voor. Deze items heb je weer nodig om Pokémon te trainen, te laten evalueren en op deze manier in level te stijgen. Vervolgens kun je de Pokémon met de minste CP wegdoen en zo houd je de sterkste Pokémon over. Wist je trouwens dat je ook Pokécoins en Stardust kan verdienen door je Pokémon in een Gym van je eigen kleur te plaatsen? Kom ongeveer elke 20 uur terug en verzamel de verdiende items. Dit kan vanaf level 5.

4. Houd de voetstapjes in de gaten

Als je de kaart op je telefoon in beeld hebt, zie je rechtsonder in de hoek een icoontje met de dichtstbijzijnde Pokémon. Klik hierop en je krijgt de (silhouet van de) Pokémon in je scherm te zien. Onder deze Pokémon staan voetstapjes. Deze voetstapjes staan voor de afstand die deze Pokémon van je af zit. Eén voetstapje betekent heel dichtbij, twee iets verder weg en drie voetstapjes is de Pokémon nog iets verder van je af.

5. De applicatie heeft een batterijbesparing functie

In de instellingen van de applicatie kun je deze functie inschakelen, maar het is niet echt duidelijk wat deze functie nou eigenlijk doet. Een handig trucje: als je de applicatie aan hebt staan en je houdt je telefoon ondersteboven, dan zal het scherm donkerder worden en er zal een Pokémon Go logo verschijnen. Het spel draait nog wel, zal je bewegingen volgen, maar het is alleen niet te zien op het scherm. Daarnaast zal je ook een seintje krijgen wanneer je in de buurt van een Pokémon of Pokéstop komt.

admin

Ze noemen me ook wel Ash Ketchum

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poképedia.nl is VOLLEDIG GRATIS

We vragen slechts een Like op onze pagina om toegang te krijgen..